Garantie
Bij Racingeyewear staan wij achter de producten die wij aanbieden, wij doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan je te leveren en verwachten dit ook van de leveranciers en bezorgers waarmee wij samenwerken. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurd waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Bij ieder product is er te zien welke garantie er van toepassing is en hoelang deze na aankoopdatum geldig is.

Klachten
Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@racingeyewear.eu. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om deze klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Handig om te weten
Op de verbruiksartikelen welke wij verkopen in onze webshop zit geen garantie na opening van de verpakking. Racingeyewear en de fabrikant zijn niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.